Acuarelă de Sabine Picard, pictor. Lucrare creată pentru Viametanoia © 2022. Toate drepturile rezervate.

Evanghelia

Acuarelă de Sabine Picard, pictor. Lucrare creată pentru Viametanoia © 2022. Toate drepturile rezervate.

Evanghelia

Tu spui: „Nu am credință”?… dar prin ce se măsoară credința?

Adaptare după un text de Merlin Carothers

Le Tout-Puissant n'agit pas seul

Tu spui: „Nu am credință” pentru că NU SIMȚI că ai credință. Cu toate acestea, credința și sentimentele sunt două domenii complet distincte. Credința nu provine din impresiile tale, nici din emoțiile, sentimentele tale ori senzațiile tale.

Credința nu se măsoară după impresiile, sentimentele, trăirile tale…

Sentimentele tale nu sunt un bun barometru al realității; la fel este și cu credința: totul este distorsionat dacă îți folosești impresiile, emoţiile sau percepţiile senzoriale pentru a-ți testa relația cu Dumnezeu. Credinţa nu ţine de sentimente. Credința este o chestiune de voință. Este un act voluntar: DECIZI SĂ CONSIDERI CA REAL ceea ce simțurile tale nu pot percepe. Credința percepe ca real ceea ce scapă simțurilor (Evrei 11:1).

Ești liber să alegi! Nu mai lăsa sentimentele să te conducă și nu te mai ascunde în spatele lor pentru a-ţi scuza necredința. Isus te invită să-L alegi, aceasta este credința. Potrivit Bibliei, poți fi mântuit prin credință, îndreptățit prin credință, protejat și păstrat prin credință; Biblia mai spune că poți umbla prin credință și nu prin vedere, ea adaugă faptul că poți moșteni promisiunile lui Dumnezeu prin credință și să te rogi cu credință, să biruiești lumea prin credință și să-L lauzi pe Dumnezeu prin credință!

EXPERIENȚA MÂNTUIRII VA DEVENI UN FAPT ÎMPLINIT ATUNCI CÂND O VEI ACCEPTA PRIN CREDINȚĂ, PRIN ACTUL VOINȚEI TALE. ESTE DECIZIA TA. Ești LIBER SĂ ALEGI.

IMEDIAT CE SPUI „DA, CRED”, AI CREDINȚĂ, indiferent dacă simți sau nu prezența lui Dumnezeu.

Nu lua experiențele tale emoționale drept dovadă a mântuirii tale pentru că, astfel, riști să fii torturat de îndoială pentru totdeauna.

Te încurajăm să te hotărăşti să crezi și să ai credință! Isus Şi-a făcut partea. Depinde de tine să o faci pe a ta spunându-I: „Da, cred în tine”. Asta e tot… este prea simplu?

O invitaţie cu ajutorul unei alegorii

Le Tout-Puissant n'agit pas seul

Domnul îți spune: „Te cunosc pe nume.” (Ex. 33) „Te chem pe nume. Ai valoare în ochii Mei și te iubesc.” (Is. 43)

Imaginați-vă un bărbat care primește o invitație pe care scrie: „Sunteți invitat să luați masa într-un anume restaurant de renume, în locul cutare, cu Isus din Nazaret, în această seară, la ora 20.00”. Bărbatul crede că este o glumă din partea colegilor săi. Cu toate acestea, curiozitatea lui este stârnită; se duce la adresa indicată, convins că va vedea acolo chipuri cunoscute. Întâmpinat de majordom, acesta se bâlbâie: „Sunt așteptat”. El este condus apoi la o masă frumos aşezată, unde îl aşteaptă un bărbat de vreo treizeci de ani, îmbrăcat după codul vestimentar al vremurilor noastre; acesta din urmă îl primește cu căldură prezentându-se: „Încântat, Isus! Omul nostru îi strânge mâna și îşi spune numele; Isus îi răspunde zâmbind: „Știu”. Surprins, bărbatul se uită în jur după colegii săi… Dar nu vede pe nimeni! Isus începe să vorbească cu el și aduce în discuţie lucruri din viața lui, chiar și pe cele pe care încercase să le ascundă. Cei doi bărbați încep să dialogheze

Dumnezeu te invită să stai la masă cu El

Astăzi, Isus vrea să petreacă timp cu tine și să vorbească cu tine. Așa că, El te invită să iei masa cu El! Masa este pregătită și sunt bucate excelente de gustat!

De multe ori așteptăm încurajări, complimente sau răspunsuri de la cei din jurul nostru. Dumnezeu vrea să vorbească cu noi și să răspundă nevoilor noastre, fie că este pentru a ne călăuzi, a ne încuraja, fie pentru că avem nevoie de recunoaștere sau de orice fel de vindecare interioară. Dumnezeu este un Rege bogat. Să ne bucurăm dinainte, să-I mulțumim pentru că toate răspunsurile la nevoile noastre urmează să vină. Aceasta este credința; să avem siguranță cu privire la lucrurile pe care le nădăjduim şi încredințare cu privire la lucrurile pe care încă nu le vedem.

Psalmul 23 spune că Dumnezeu ne întinde o masă în fața duşmanilor: în mijlocul unei furtuni, în timp ce ne luptăm să facem faţă tuturor situaţiilor (pierderea locului de muncă, boală, probleme în relație, durere etc.), Dumnezeu spune: „Oprește-te! Îți întind o masă; opriți-vă și să știți că eu sunt Dumnezeu”. Astfel, masa Lui are o dublă funcție: să ne hrănească și să ne slujească drept scut. Un moment petrecut în compania lui Isus ne hrăneşte și ne servește drept protecție. În prezența Lui suntem onorați și prețuiți și găsim odihnă.

Cum răspunzi invitației Lui?

Isus a spus o pildă în care a povestit despre un rege care pregătise o masă mare pentru nunta fiului său. Cei poftiţi la masă au refuzat invitația, oferind scuze false. Chiar și astăzi este posibil să nu-ți dai seama cât este de important să răspunzi invitaţiei Lui: poţi ajunge să-ți duci viața fără Dumnezeu.

Dumnezeu iubește fiecare ființă umană și dorește ca toată lumea să vină la masa Lui. Pe baza a ceea ce El a făcut, totul este gata și disponibil. Găsim scuze pentru a nu petrece timp cu Dumnezeu? El te invită în prezența Lui. Tot ce este bun și perfect pentru tine vine de la Dumnezeu. Isus te cheamă spunând: „Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine (Apoc. 3:20). Acceptă invitația Lui, vino și gustă cât de bun este Dumnezeu! De fapt, El chiar vine să locuiască în cei care acceptă invitația Lui.

Odată restaurat, ai o nouă misiune. Într-adevăr, El nu doar că se poate manifesta în tine, ci și prin tine. Ce primești de la Dumnezeu poți împărtăși celor din jurul tău. Tu, la rândul tău, poți ajuta oamenii să descopere că Isus le poate fi prieten!

Acestea sunt urările noastre pentru tine, dragă cititoare, dragă cititor!

Rugăciune: „O, Isuse, Îți mulțumesc pentru invitație. Îți aud vocea, deschid ușa și Te invit să vii să locuiești în casa mea, în inima mea. Vreau să Te cunosc”.

Cine este Isus?

 

Isus este Mesia care a venit pe pământ cu peste 2000 de ani în urmă. El Şi-a dat viața pe cruce pentru ca toate barierele dintre Dumnezeu și oameni să fie înlăturate, pentru a face posibilă din nou comunicarea noastră cu Dumnezeu și pentru ca noi să avem viață.

 Isaia, un profet care a prezis venirea lui Isus cu 700 de ani înainte și ale cărui manuscrise – numite manuscrisele de la Qumran sau de la Marea Moartă – au fost descoperite între 1947 și 1956  iar vechimea lor a fost autentificată de arheologi de renume, a scris:

„El a crescut înaintea Lui ca o odraslă slabă, ca un lăstar care iese dintr-un pământ uscat. N-avea nici frumuseţe, nici strălucire ca să ne atragă privirile, şi înfăţişarea Lui n-avea nimic care să ne placă.

Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.

Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit.

Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi.

Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui, dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră a tuturor.

Când a fost chinuit şi asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura. […] S-a dat pe Sine însuşi la moarte şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi.”  Extras din Isaia 53.

Fii actorul transformării tale

 

Evanghelia

 

Pagina Evanghelia își propune să te reconecteze cu Dumnezeu care te iubește și te așteaptă

Resurse

Pagină  Resurse care te ajută să-ți identifici rănile și să te ocupi de ele... ca să te vindeci și să trăiești, în loc să supraviețuiești

Inspirație

 

Iată o galerie foto care te va ajuta să meditezi și te va conduce în rugăciune

Structura site-ului

Viametanoia.ro
Viaţă Nouă
  • Evanghelia
  • Resurse
  • Inspirație
Blog
A lua legatura

Limbile site-ului

Română
Français
English
Lingala
Polski
Português

© 2024 - Viametanoia

Toate drepturile rezervate

Website by ALYSCO