El a umplut golul din mine

Audio, Mărturii

El a umplut golul din mine

Mărturia lui Kenny

În 1996, am plecat din Mauritius, insula mea natală, în căutarea unei vieți mai bune. Ceea ce nu știam era că aveam să găsesc mult mai mult decât visam! Iată povestea mea.

M-am născut într-un sat de aproximativ șapte sute de locuitori, numit Bonne-Mère, în care toată lumea se cunoștea. Am crescut într-o familie tamil de religie hindusă. Nu eram foarte religios, dar urmam numeroasele ritualuri în mod tradițional, pentru a fi pe placul zeilor și pentru a avea conștiința liniştită. În perioadele de lipsă și de post, mă simțeam bine, mai bine decât în ​​alte momente.

De asemenea, speram că zeii vor umple golul pe care îl simțeam în mine, fără să știu cu adevărat ce căutam…Mă bucuram să ajut oamenii, mai ales prin meseria mea de tehnician electronist care îmi permitea să le sar în ajutor, dar îmi doream să fac mai mult, mai ales pentru a îmbunătăți viața oamenilor săraci și a celor marginalizați. Simţeam compasiune faţă de ceilalți, dar eu însumi eram gol înăuntrul meu!  Poate că încercam să umplu acest gol cu ​​dragostea pe care mi-o arătau ​​oamenii de fiecare dată când îi ajutam? În orice caz, nu reuşeam să fac ceva concret pentru mine! În disperarea mea, am încercat să evadez din realitatea mea interioară din ce în ce mai insuportabilă înecându-mă în alcool în fiecare weekend şi având parte de excesele care vin odată cu el.

Totuși, obiectiv vorbind, aveam totul pentru a fi fericit: o carieră promițătoare, o familie, prieteni… Dar, în ochii mei, viața mea nu avea nici un sens. La 27 de ani, am decis să plec să caut fericirea în altă parte și am ajuns în orașul cosmopolit Londra. Și, acolo, în decurs de trei luni, totul s-a schimbat.  Golul din adâncul meu nu mă părăsea deloc și îl simțeam cu atât mai mult din cauza distanţei faţă de familia mea, în această capitală de 7 milioane de locuitori.

Treceam printr-un moment extrem de întunecat din viaţa mea, fără să văd o ieșire. Un lucru îmi era din ce în ce mai clar: nu mă puteam baza pe mine sau pe alții pentru a găsi pacea. Venea cu siguranţă din altă parte. Dar, din moment ce căutasem deja ajutor din partea zeilor și acest lucru nu funcționase, mă întrebam încotro s-o apuc! Trebuia neapărat să vorbesc cu cineva despre ceea ce trăiam…

Atunci, am găsit în cutia poștală un pliant cu titlul: „Cineva care să te asculte”. Exact ce aveam eu nevoie. Eram atât de disperat, încât am plecat fără să citesc informațiile legate de program. Era la 5 minute de mers pe jos de casa mea; când am ajuns acolo, desigur, era închis. Dar, din fericire pentru mine, Pauline, responsabila acestui loc, tocmai venise să caute nişte lucruri. Am insistat să-mi acorde câteva minute şi ea a acceptat. I-am spus cât de mult regretam prostiile pe care le făcusem și că voiam să încep o altă viață. M-a ascultat cu atenție, apoi mi-a spus că nu-mi puteam schimba trecutul, dar prezentul, da!

Pauline mi-a povestit despre dragostea lui Dumnezeu pentru umanitate și despre dorința Lui: să împace oamenii cu El. De când a avut loc ruptura de la începutul omenirii, ființa umană se dovedește a fi fundamental rea deoarece este pătată de păcat (partea atât de întunecată din noi), iar Dumnezeu a trebuit să Se dea pe Sine prin Fiul Său, Isus, pentru a ne izbăvi de greșelile noastre. Dacă înțelegem și acceptăm ceea ce Dumnezeu a făcut pentru noi murind pe cruce, putem fi iertați și, prin urmare, putem avea pace cu El.

Am rămas uimit. Era atât de diferit de tot ce auzisem și înțelesesem până atunci! Religia mea mă învățase să mă supun pentru a fi acceptat de zei. Dar acum înțelegeam că este invers: eram acceptat de un Dumnezeu care deja mă iubea! Prin urmare, am vrut să mă supun unui asemenea Dumnezeu! Am devenit conştient de importanţa Veștii bune care este Evanghelia! Am înțeles că lucrarea lui Isus la cruce ne mângâie în suferințele noastre pentru că El a cunoscut suferința. Am înțeles că învierea Sa ne oferă speranță și certitudinea propriei noastre învieri, deci a unei vieți mai bune, fără lacrimi. Aveam acum o convingere profundă, cea a Vieții după moarte… în loc de un mare gol!

Acest mesaj se potrivea perfect cu situația mea, avea sens și voiam să-l trăiesc. Ceva bulversant s-a întâmplat în acea zi pentru mine. Pauline m-a invitat să mă rog: mi-am mărturisit greșelile lui Isus, I-am cerut iertare pentru ca El să mă ierte și să mă conducă în adevăr.

Pauline mi-a dat o Biblie și m-a invitat să mai vin. Aventura cu Isus tocmai începuse… Şi continuă de mai bine de două decenii!

Am găsit un sens pentru viața mea. Știu de unde vin, în sensul că Dumnezeu este Tatăl meu, El m-a creat pentru a avea o relație cu El. Și știu de ce sunt pe pământ: pentru ca cei cu care intru în contact, așa cum a fost cu Pauline şi cu mine, să-L cunoască pe Dumnezeu prin ceea ce spune Biblia și să-L vadă prin ceea ce sunt și ceea ce devin datorită Duhului Sfânt care lucrează în mine. Desigur, uneori Îl mai dezamăgesc prin comportamentul meu și lucrul acesta mă întristează, dar știu că El mă iartă. Relația mea cu El nu depinde de ceea ce fac sau nu fac, ci de ceea ce a făcut Isus. Dumnezeu Tatăl mă privește prin lucrarea Fiului Său și poate, astfel, să mă declare neprihănit.

Mai mult de-atât, știu încotro merg: am speranța unei vieți cu Dumnezeu pentru veșnicie ; acolo El va șterge orice lacrimă, nu va mai fi moarte, nici tristețe, nici suferință… După cum se poate citi în ultima carte a Bibliei: „ El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere ” (Apoc. 21:4).

Și acum, mai mult ca oricând, încă am compasiune pentru oameni, dar simt și știu că sunt pregătit să îi ajut cu adevărat. Nu le pot sări în ajutor oricând, dar îi pot conduce către cel mai bun Ajutor din toate timpurile: Isus!

Vrei să găsești un sens pentru viața ta?

Nu-l vei afla într-o religie, oricare ar fi ea, ci într-o relație cu Isus care ne spune că El este Lumina, Învierea, Adevărul, Calea și Viața.

Spre deosebire de religii în general, Isus nu ne spune ce pași să urmăm sau pe ce munte să urcăm… El ne spune pur și simplu că El este Calea! Încercarea de a-ți umple golul interior cu altceva decât Dumnezeu Însuși nu va aduce niciodată pace, pacea adevărată pe care numai Isus o dă, așa cum El Însuși declară (Ioan 14).

Sfântul Augustin scria: „O, Dumnezeul meu, Tu ne-ai creat pentru Tine, iar inimile noastre sunt mereu neliniştite și pline de îngrijorare până își găsesc odihna în Tine.”

​Blaise Pascal a reluat această idee spunând: „A existat cândva în om o adevărată fericire din care au rămas doar un semn și o urmă goală pe care încearcă să o umple inutil cu tot ceea ce îl înconjoară, căutând în lucrurile absente ajutorul pe care nu-l obţine din lucrurile prezente. Toate sunt inadecvate, pentru că acest gol nu poate fi umplut decât de un obiect infinit și imuabil, adică Dumnezeu Însuși.”

Îl vei lăsa pe Isus să-ți umple golul nesfârșit?

Kenny

Vezi articolele recente

ПОДЯКА

ПОДЯКА

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022ПОДЯКА Під час своєї молодості багато християн вивчили приспів пісні, яка звучить так: «Полічи блага Божі, поклади їх усі перед очима, ти побачиш, поклоняючись, яка кількість». Дякую за підказку. Одного разу я зрозумів, що говорю...

Активно вірити, прославляючи Бога

Активно вірити, прославляючи Бога

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Активно вірити, прославляючи Бога Невпевненість Уявімо, що ми зіткнулися з подією - нещодавньою або неминучою - яка викликає велике занепокоєння в нас… Відчуваючи, що страх переповнює нас, ми стаємо збентеженими всередині і...

Допомагати один одному

Допомагати один одному

Допомагати один одному                        Допомагати один одному: необхідність Життя підкидає нам не завжди приємні сюрпризи, з якими нелегко впоратися. Нам потрібна підтримка! Ми маємо допомагати один одному. Заспокійливе слово може зарадити нам розправити крила...

Сприятливі обставини?

Сприятливі обставини?

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Сприятливі обставини чи ні? Все добре! У вас є велика впевненість у собі, яка дозволяє вам вірити у світле майбутнє. Вас ніщо не лякає, ви відчуваєте себе сильним і здатним протистояти будь-яким життєвим обставинам, тому що ви -...

Серце до серця з Господом

Серце до серця з Господом

Серце до серця з Господом Залишатися на зв'язку з Господом Господь любить, щоб ми були з'єднані з Ним. В Івана 10:27 написано: "Вівці Мої слухають голос Мій, Я знаю їх, і вони йдуть за Мною". Яка близькість між Пастирем і вівцями! Хіба це не серце до серця з Господом?...

Прийняття Господнього прощення

Прийняття Господнього прощення

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Прийняття Господнього прощення Мене переслідують сумніви Бували часи, коли я думав, що погано визнаю свої помилки і провини перед Богом. І бували часи, коли я сумнівався в тому, що Господь дійсно прощає мене, у більшості випадків...

Бог, Всемогутній, не діє Сам!

Бог, Всемогутній, не діє Сам!

Бог, Всемогутній, не діє Сам! Бог: Всемогутній? Так! Бог - Всемогутній! І все ж ми здивовані, що не бачимо, як Він втручається тут і там... Як це можливо, що нічого не відбувається? Насправді, оскільки ми віримо в Божественну всемогутність, ми пасивно чекаємо Його дії...

Credință și disconfort

Credință și disconfort

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Credință și disconfort Credință și disconfort? CREDINȚA NOASTRĂ NE POATE PUNE ÎN SITUAȚII INCONFORTABILE! Cele mai incredibile povestiri din Biblie au avut la bază o credință năucitoare pe care oamenii au considerat-o ridicolă...

Har de nedescris! (1)

Har de nedescris! (1)

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Har de nedescris! (1) Mărturia Ariannei Mărturia Ariannei, în ajunul operației pe cord deschis Acum, când scriu scriu aceste rânduri, mai sunt doar câteva zile până la operația mea pe cord deschis. Bineînțeles că am momente când...

Fericită… Fericit!

Fericită… Fericit!

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Fericită... Fericit! Pe meleaguri necunoscute... Imaginează-ți că vrei să vizitezi o țară necunoscută. Ce ai de gând să faci înainte de a pleca? Te vei interesa de cultura și limba acelei ţări: vei căuta un minim de informaţii...

Un fluture, o omidă și o crisalida la pensie

Un fluture, o omidă și o crisalida la pensie

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Un fluture, o omidă și o crisalida la pensie Mărturia lui Beatrice Sunt deosebit de sensibilă la frumuseţea naturii. Prin urmare, voi folosi o imagine din natură ca fir conductor în mărturia mea. Un fluture, o omidă la pensie...

La umbra aripilor tale – Mărturia lui Michele

La umbra aripilor tale – Mărturia lui Michele

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022La umbra aripilor tale Mărturia lui Michele Am scris aceste câteva rânduri pentru a împărtăși ceea ce m-a ridicat și ceea ce mă face să trăiesc astăzi. De la o viață obișnuită, am trecut la o viață împlinită, fericită, pe care o...

Dă drumul – Mărturia Ariannei

Dă drumul – Mărturia Ariannei

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Dă drumul  Mărturia Ariannei Ajuns adolescent, fiul meu, care era destul de docil şi nu făcea probleme, s-a schimbat complet! Nu mai vrea să știe nimic despre Dumnezeu, iar eu sunt confuză. Mă rog și sunt sigură că Dumnezeu va...

Circumstanțe favorabile?

Circumstanțe favorabile?

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Circumstanțe favorabile sau nu? Totul e bine! Ai o mare încredere în tine şi aceasta îți permite să crezi că vei avea un viitor luminos. Nimic nu te sperie, te simti puternic şi capabil să faci faţă oricărei circumstanţe din...

Puterea de decizie

Puterea de decizie

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Puterea de decizie Mărturia Jessicăi  În timp ce făceam cumpărături pentru ziua de naștere a fiului nostru care urma să aibă loc a doua zi la noi acasă, în prezența întregii familii, am fost asaltată de gânduri negative,...

Ajutor reciproc

Ajutor reciproc

Ajutor reciproc Viața rezervă pentru fiecare surprize care nu sunt întotdeauna plăcute, nici ușor de gestionat. Avem nevoie de încurajare! Un cuvânt de mângâiere ne poate da aripi sau ne poate întări încrederea în noi într-un moment în care îndoielile încep să ne...

Pe ce îmi concentrez privirea?

Pe ce îmi concentrez privirea?

Pe ce îmi concentrez privirea? Mărturia lui Martin De ce îngăduie Dumnezeu...? Te-ai întrebat vreodată de ce Dumnezeu permite să fim răniți? Când eram tânăr, am trăit situații pe care nu le înțelegeam. De exemplu, eu și soția mea am avut momente când trebuia să ne...

Să ne abandonăm în brațele Tatălui nostru ceresc

Să ne abandonăm în brațele Tatălui nostru ceresc

Să ne abandonăm în bratele Tatălui nostru ceresc  Mărturia lui Jess Ca un copil mic Bebelușul fratelui meu și al cumnatei mele s-a născut lunea trecută. Stă liniștit în brațele părinților săi; se lasă îngrijit pentru că știe instinctiv că părinții se ocupă de el şi îi...

Tulburare în exterior și pace în interior

Tulburare în exterior și pace în interior

Tulburare în exterior și pace în interior Mărturia Marthei O prietenă mi-a povestit despre o situație foarte complexă. Viitorul său a fost brusc compromis. De pe o zi pe alta, a trebuit să se mute să locuiască la niște prieteni, complet dezamăgită deoarece toate...

Mărturia lui Silvia

Mărturia lui Silvia

Dernière mise à jour: 25 marsViața mea este în mâinile lui Dumnezeu Mărturia lui Silvia Viața noastră este în mâinile lui Dumnezeu Viața noastră este în mâinile lui Dumnezeu. Această realitate mă liniștește în mod regulat. Viața mea este ascunsă în palma mâinii Sale....

Citesc Biblia în fiecare zi

Citesc Biblia în fiecare zi

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Citesc Biblia în fiecare zi Ca o floarea-soarelui... Mărturia 2 lui Nicole  Citesc Biblia în fiecare zi, dimineața, dacă este posibil, înainte de a-mi începe ziua. Îmi place să-mi transform lectura în rugăciuni. În timpul zilei,...

Eliberată de fricile mele

Eliberată de fricile mele

Eliberată de fricile mele Mărturia Francescăi Îmi era frică de tot și de toate, o anxietate care era mereu prezentă: frică pentru mine și pentru cei dragi, frică de a mă îmbolnăvi, de a avea un accident, frică de a greși, frică de a nu fi suficient de bun, frică de...

Îmi afirm identitatea redescoperită

Îmi afirm identitatea redescoperită

Îmi afirm identitatea redescoperită Mărturia lui Nayllely O absență cu impact Nu mi-am cunoscut tatăl foarte bine pentru că el a plecat de acasă când aveam trei ani. Absența lui a creat în mine un sentiment de respingere și de nesiguranță. Am simțit că nu eram...

În urma cadoului primit

În urma cadoului primit

Mărturia lui Claude Am intrat în școala lui Hristos fără să privesc înapoi, fără să păstrez ceva drepturi ca rezervă, la care El să nu aibă acces. El este Stăpânul meu, iar acest lucru se concretizează prin ascultarea mea de poruncile Lui, prin smerenia mea,...

Primiți dragostea lui Dumnezeu

Primiți dragostea lui Dumnezeu

Dernière mise à jour: 25 marsAm primit și am acceptat iubirea lui Dumnezeu Mărturia 1 lui Nicole Am crescut alături de un tată care cerea perfecțiunea de la copiii săi. Iată ce ne transmitea prin mesajul verbal sau non-verbal: „Nu ajungi la standardul cerut, ești o...

Păstrarea tăcerii

Păstrarea tăcerii

Păstrarea tăcerii Ei ne vorbesc, dar noi nu auzim nimic M-am aflat adesea în situații în care era mult zgomot. Atât de mult încât nu puteam auzi vocea persoanei care mă însoțea. În timp ce se uita la mine, îi vedeam buzele mișcându-se, dar nu auzeam niciun sunet. Îmi...

Am primit și am acceptat iubirea lui Dumnezeu

Am primit și am acceptat iubirea lui Dumnezeu

O cântare a lui David Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă; Îmi înviorează sufletul şi mă povăţuieşte pe cărări drepte din pricina Numelui Său. Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii,...

Iertarea, un izvor de eliberare

Iertarea, un izvor de eliberare

Dernière mise à jour: 1er août 2023Iertarea, un izvor de eliberare Nevoia de a ierta pentru a trăi liber Bună dimineața, prieteni! În această dimineață aș vrea să vă vorbesc despre un om numit Iov, dar aș vrea să vă vorbesc despre el într-un mod diferit de ceea ce se...

Însușirea iertării Domnului

Însușirea iertării Domnului

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Însușirea iertării Domnului Îndoielile mă atacă Au fost momente în care am crezut că nu mi-am recunoscut greșelile și eșecurile în fața lui Dumnezeu așa cum trebuie și, uneori, am avut îndoieli cu privire la iertarea Domnului...

Ai grijă de emoțiile tale

Ai grijă de emoțiile tale

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Ai grijă de emoțiile tale ca să rămâii conectat cu Dumnezeu Lui Dumnezeu Îi place să fim conectați cu El. Este scris în Ioan 10.27: Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine”. Conștientizarea Mi-am dat...

Inimă la inimă cu Domnul

Inimă la inimă cu Domnul

Inimă la inimă cu Domnul Lui Dumnezeu Îi place să fim conectați cu El. Este scris în Ioan 10.27: „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine”. Conștientizarea Mi-am dat seama că uneori nu mai auzeam glasul bunului meu Păstor și L-am întrebat de...

Recunoștinţă

Recunoștinţă

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Recunoștinţă Copiii învață adesea un cântec care sună astfel: „Numără binefacerile lui Dumnezeu, pune-le pe toate înaintea ochilor tăi, vei vedea, în timp ce te închini, cât de mare este numărul lor.” Ca adult, mi-am dat seama...

Ultimele postări de pe blog...

Mai jos ne poți lăsa datele tale de contact. Îţi vom trimite un e-mail din când în când.

Vous serez personnellement informé lorsque nous mettons notre blog à jour.

Acest abonament este gratuit și fără obligații.

Toate obiectele

Categorii