Un fluture, o omidă și o crisalida la pensie

Audio, Mărturii

Le Tout-Puissant n'agit pas seul
Audio

cu Beatrice şi Cristina | Mărturia lui Beatrice

Un fluture, o omidă și o crisalida la pensie

Mărturia lui Beatrice

Sunt deosebit de sensibilă la frumuseţea naturii. Prin urmare, voi folosi o imagine din natură ca fir conductor în mărturia mea.

Un fluture, o omidă la pensie

Sunt primul născut al unei familii modeste. Sora mea s-a născut 4 ani mai târziu. Eram un copil vesel căruia îi plăcea să citească și să se joace. Părinții mei ne-au învăţat că Dumnezeu și biserica sunt foarte importante, dar imaginea mea despre Dumnezeu avea la bază frica de El.

Când aveam 9 ani, tatăl meu ne-a dus pe mine şi pe sora mea în Elveția germanofonă, la ferma bunicilor noștri, să petrecem acolo o săptămână din vacanță de vară. Eram foarte bucuroasă pentru că îmi plăcea să petrec timpul acolo: să merg la câmp cu bunica ca să îi ducem bunicului masa de la ora 10, să stau în căruţă la ales cartofii, să mănânc morcovi abia scoşi din grădină, să dau tulpinile iepurilor, să hrănesc găinile şi porcii.

Îmi plăceau în mod deosebit duminicile la fermă pentru că toți unchii și mătușile noastre, verişorii și verişoarele se strângeau în jurul mesei pentru o gustare ale cărei arome delicioase încă îmi stăruie în memorie.

Dar, de data asta, ceva era diferit: părinții mei nu erau cu noi. Tata s-a întors la serviciu, iar mama a plecat o săptămână în vacanță în Italia, singură. Toate acestea mi se păreau ciudate. Nu înțelegeam lumea adulților. Frica m-a cuprins… Părinții mei aveau de gând să divorțeze?

Când aveam 19 ani, l-am întâlnit pe cel care avea să-mi devină soț. Ne-am căsătorit imediat, deşi eu abia obţinusem diploma de învăţătoare, iar soțul meu era încă student.

La 27 de ani, aveam trei copii minunaţi. Eram fericiți, ne bucuram de copii, petreceam clipe frumoase în familie, pe scurt, totul mergea bine. Dar, în acest tablou idilic, ceva făcea notă discordantă: eu nu aveam pace. Crezusem întotdeauna în Dumnezeu, dar simţeam angoasă când mă gândeam la moarte. Ce se întâmplă după moarte? Unde voi merge? Îmi puneam întrebări la care nu aveam răspunsuri.

La 28 de ani, am trecut printr-o perioadă de criză, depresie profundă, o depresie din cele care te paralizează și te conving că nu ești bun de nimic. Trei săptămâni nu m-am ridicat de pe canapea, timp în care mama și sora mea au avut grijă de familia mea.

Repetam întruna că sunt inutilă, că sunt o soție rea și o mamă rea. Trăiam momente de angoasă profundă în care credeam că voi muri și lucrul acesta mă îngrozea. Din fericire, încetul cu încetul, datorită medicației adaptate și, poate, faptului că mi-am reluat activitatea de învăţătoare şi nu m-am mai concentrat asupra propriei persoane, am ieșit din starea mea depresivă. Cu toate acestea,  încă nu știam ce este pacea. Într-o seară, în timp ce citeam o broșură de pe noptiera mea, s-a produs un declic! L-am întâlnit pe Isus care, în mijlocul îndoielilor, fricilor, rătăcirilor, mi-a vorbit cu aceste cuvinte:

„Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte. ” Ioan 14:27

Şi:

„Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.” Efeseni 2:8

Am văzut în aceste cuvinte o invitație la a-mi pune încrederea în Isus, deci nici în mine, nici în faptele mele bune. Am înțeles, de asemenea, că nu trebuie să mă concentrez pe sentimentul meu de insuficienţă. Harul este cel care mă salvează! Astfel a intrat pacea în inima mea. Ea nu mă va părăsi niciodată: ea este și astăzi aici. În Hristos, prin credința în El, avem libertatea de a ne apropia de Dumnezeu cu încredere.

Mult timp în crisalida mea

Un alt moment important din viața mea este legat de relația cu mama mea. Într-o zi, mi-am dat seama că nu o mai suportam. Relația noastră era atât de complicată! Nu înțelegeam ce se întâmplă în mine. Cum să nu-ți iubești mama? Aveam mari conflicte interioare, mă simţeam vinovată, încercam să iubesc…

Dar, cu cât încercam mai mult, cu atât mai puţin reuşeam. Eșecul mă urmărea. Atunci, mi-am dat seama că nu aveam cum să mă descurc şi am hotărât să cer ajutor. Am avut privilegiul de a primi ajutor din partea unui psiholog foarte competent.

El m-a ajutat să înțeleg mai bine dinamica noastră familială și de ce lucrurile erau atât de complicate cu mama mea.

Cu toate acestea, doar pentru că ai reuşit să înțelegi lucrurile nu înseamnă neapărat că, imediat, te-ai transformat. Am înțeles că, probabil, încă visam să primesc de la mama afecțiunea și protecția pe care ea nu mi le oferise. Trebuia să reușesc să renunț la așteptările mele.

Și, încă o dată, mi-am dat seama că, încetul cu încetul, Dumnezeu Însuși a umplut golurile din viaţa mea în diferite moduri. De exemplu, într-o zi, am fost literalmente copleșită de următoarele cuvinte:

„Chiar dacă mama ta te-a uitat, eu nu te voi uita niciodată” (Isaia 49:15).

Acest cuvânt din Biblie m-a străpuns deoarece pentru mine însemna că, chiar dacă mama mea nu-mi satisfăcea nevoia de iubire maternă, de protecție, bunătate, Dumnezeu, El, era mereu acolo pentru a umple aceste goluri. Și El făcea acest lucru în multe feluri, prin mulți oameni. Am avut harul să primesc tandrețea de care aveam nevoie de la tatăl meu mai întâi, apoi de la soțul meu și, de asemenea, de la copiii și nepoții mei minunaţi și iubiți. Ce cadouri!

Am avut chiar și o a doua mamă la un moment dat în viața mea, şi ea mi-a fost un model a ceea ce îmi doream să fiu pentru copiii mei, apoi pentru nepoții mei. Până la sfârșitul vieții ei, mama soțului meu a fost radiantă, se interesa de noi, de familia noastră, de ceea ce trăiam. Ce cadou a fost soacra mea pentru mine! Încetul cu încetul, am reușit să o iert pe mama, să renunț la așteptările mele de la ea. Domnul a turnat în mine dragoste și compasiune pentru ea. Și chiar mi-a oferit posibilitatea de a-i putea arăta toate acestea când era încă în viață. Toate resentimentele mele au rămas în crisalidă; fluturele a scăpat de ele.

Și tu, dragă cititoare, dragă cititor, dacă te uiți înapoi la viața ta, te-ai gândit vreodată că lucrurile frumoase pe care le-ai putut experimenta, schimbările interioare, au fost determinate de un Dumnezeu care te iubește și care vrea să-ţi facă bine?

Acest Dumnezeu care m-a scos din crisalidă – în special în două domenii anume din viața mea, pentru a mă elibera din închisoare și pentru a-mi da libertatea unui fluture – te iubește și pe tine. El vrea să-ți dea pacea, o pace care nu dezamăgeşte, El vrea să te transforme, să-ți umple golurile, să te ajute să trăiești în relații restaurate, acolo unde este posibil. Isus vrea să-ți dea o viață nouă care va dura veșnic.

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea (tu faci parte din această lume), încât a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” (Ioan 3:16)

El îți oferă dragostea Sa, dar nu ți-o impune, pentru că El vrea ca alegerea ta să fie liberă, fără constrângere. Nu am fost niciodată dezamăgită că am ales să-L cred și să trăiesc relația pe care o am cu El.

Aș mai putea adăuga că, în mod surprinzător, la câteva zile după ce am ajuns în faza finală a acestui aspect din viața mea, draga mea mamă a trecut în veşnicie. Sunt recunoscătoare astăzi că mi-a dat viață și că nu a săvârșit asupra noastră, fiicele ei, abuzurile pe care le-a trăit în copilărie. Știu că o voi revedea și că ea se odihnește în pace în brațele Celui care devenise Păstorul ei Cel bun. Pentru mine, procesul s-a încheiat.

Beatrice

Vezi articolele recente

ПОДЯКА

ПОДЯКА

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022ПОДЯКА Під час своєї молодості багато християн вивчили приспів пісні, яка звучить так: «Полічи блага Божі, поклади їх усі перед очима, ти побачиш, поклоняючись, яка кількість». Дякую за підказку. Одного разу я зрозумів, що говорю...

Активно вірити, прославляючи Бога

Активно вірити, прославляючи Бога

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Активно вірити, прославляючи Бога Невпевненість Уявімо, що ми зіткнулися з подією - нещодавньою або неминучою - яка викликає велике занепокоєння в нас… Відчуваючи, що страх переповнює нас, ми стаємо збентеженими всередині і...

Допомагати один одному

Допомагати один одному

Допомагати один одному                        Допомагати один одному: необхідність Життя підкидає нам не завжди приємні сюрпризи, з якими нелегко впоратися. Нам потрібна підтримка! Ми маємо допомагати один одному. Заспокійливе слово може зарадити нам розправити крила...

Сприятливі обставини?

Сприятливі обставини?

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Сприятливі обставини чи ні? Все добре! У вас є велика впевненість у собі, яка дозволяє вам вірити у світле майбутнє. Вас ніщо не лякає, ви відчуваєте себе сильним і здатним протистояти будь-яким життєвим обставинам, тому що ви -...

Серце до серця з Господом

Серце до серця з Господом

Серце до серця з Господом Залишатися на зв'язку з Господом Господь любить, щоб ми були з'єднані з Ним. В Івана 10:27 написано: "Вівці Мої слухають голос Мій, Я знаю їх, і вони йдуть за Мною". Яка близькість між Пастирем і вівцями! Хіба це не серце до серця з Господом?...

Прийняття Господнього прощення

Прийняття Господнього прощення

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Прийняття Господнього прощення Мене переслідують сумніви Бували часи, коли я думав, що погано визнаю свої помилки і провини перед Богом. І бували часи, коли я сумнівався в тому, що Господь дійсно прощає мене, у більшості випадків...

Бог, Всемогутній, не діє Сам!

Бог, Всемогутній, не діє Сам!

Бог, Всемогутній, не діє Сам! Бог: Всемогутній? Так! Бог - Всемогутній! І все ж ми здивовані, що не бачимо, як Він втручається тут і там... Як це можливо, що нічого не відбувається? Насправді, оскільки ми віримо в Божественну всемогутність, ми пасивно чекаємо Його дії...

Credință și disconfort

Credință și disconfort

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Credință și disconfort Credință și disconfort? CREDINȚA NOASTRĂ NE POATE PUNE ÎN SITUAȚII INCONFORTABILE! Cele mai incredibile povestiri din Biblie au avut la bază o credință năucitoare pe care oamenii au considerat-o ridicolă...

Har de nedescris! (1)

Har de nedescris! (1)

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Har de nedescris! (1) Mărturia Ariannei Mărturia Ariannei, în ajunul operației pe cord deschis Acum, când scriu scriu aceste rânduri, mai sunt doar câteva zile până la operația mea pe cord deschis. Bineînțeles că am momente când...

Fericită… Fericit!

Fericită… Fericit!

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Fericită... Fericit! Pe meleaguri necunoscute... Imaginează-ți că vrei să vizitezi o țară necunoscută. Ce ai de gând să faci înainte de a pleca? Te vei interesa de cultura și limba acelei ţări: vei căuta un minim de informaţii...

La umbra aripilor tale – Mărturia lui Michele

La umbra aripilor tale – Mărturia lui Michele

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022La umbra aripilor tale Mărturia lui Michele Am scris aceste câteva rânduri pentru a împărtăși ceea ce m-a ridicat și ceea ce mă face să trăiesc astăzi. De la o viață obișnuită, am trecut la o viață împlinită, fericită, pe care o...

Dă drumul – Mărturia Ariannei

Dă drumul – Mărturia Ariannei

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Dă drumul  Mărturia Ariannei Ajuns adolescent, fiul meu, care era destul de docil şi nu făcea probleme, s-a schimbat complet! Nu mai vrea să știe nimic despre Dumnezeu, iar eu sunt confuză. Mă rog și sunt sigură că Dumnezeu va...

El a umplut golul din mine

El a umplut golul din mine

Dernière mise à jour: 4 avrilEl a umplut golul din mine Mărturia lui Kenny În 1996, am plecat din Mauritius, insula mea natală, în căutarea unei vieți mai bune. Ceea ce nu știam era că aveam să găsesc mult mai mult decât visam! Iată povestea mea.​M-am născut într-un...

Circumstanțe favorabile?

Circumstanțe favorabile?

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Circumstanțe favorabile sau nu? Totul e bine! Ai o mare încredere în tine şi aceasta îți permite să crezi că vei avea un viitor luminos. Nimic nu te sperie, te simti puternic şi capabil să faci faţă oricărei circumstanţe din...

Puterea de decizie

Puterea de decizie

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Puterea de decizie Mărturia Jessicăi  În timp ce făceam cumpărături pentru ziua de naștere a fiului nostru care urma să aibă loc a doua zi la noi acasă, în prezența întregii familii, am fost asaltată de gânduri negative,...

Ajutor reciproc

Ajutor reciproc

Ajutor reciproc Viața rezervă pentru fiecare surprize care nu sunt întotdeauna plăcute, nici ușor de gestionat. Avem nevoie de încurajare! Un cuvânt de mângâiere ne poate da aripi sau ne poate întări încrederea în noi într-un moment în care îndoielile încep să ne...

Pe ce îmi concentrez privirea?

Pe ce îmi concentrez privirea?

Pe ce îmi concentrez privirea? Mărturia lui Martin De ce îngăduie Dumnezeu...? Te-ai întrebat vreodată de ce Dumnezeu permite să fim răniți? Când eram tânăr, am trăit situații pe care nu le înțelegeam. De exemplu, eu și soția mea am avut momente când trebuia să ne...

Să ne abandonăm în brațele Tatălui nostru ceresc

Să ne abandonăm în brațele Tatălui nostru ceresc

Să ne abandonăm în bratele Tatălui nostru ceresc  Mărturia lui Jess Ca un copil mic Bebelușul fratelui meu și al cumnatei mele s-a născut lunea trecută. Stă liniștit în brațele părinților săi; se lasă îngrijit pentru că știe instinctiv că părinții se ocupă de el şi îi...

Tulburare în exterior și pace în interior

Tulburare în exterior și pace în interior

Tulburare în exterior și pace în interior Mărturia Marthei O prietenă mi-a povestit despre o situație foarte complexă. Viitorul său a fost brusc compromis. De pe o zi pe alta, a trebuit să se mute să locuiască la niște prieteni, complet dezamăgită deoarece toate...

Mărturia lui Silvia

Mărturia lui Silvia

Dernière mise à jour: 25 marsViața mea este în mâinile lui Dumnezeu Mărturia lui Silvia Viața noastră este în mâinile lui Dumnezeu Viața noastră este în mâinile lui Dumnezeu. Această realitate mă liniștește în mod regulat. Viața mea este ascunsă în palma mâinii Sale....

Isus, un profesionist al comunicării (1)

Isus, un profesionist al comunicării (1)

Isus, un profesionist al comunicării Isus a fost interesat de oameni și a folosit un limbaj accesibil Isus a fost aproape de oameni ISUS A FOST INTERESAT DE OAMENI ȘI A FOLOSIT UN LIMBAJ ACCESIBIL ceea ce le-a permis oamenilor să-i înțeleagă bine cuvintele dacă erau...

Citesc Biblia în fiecare zi

Citesc Biblia în fiecare zi

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Citesc Biblia în fiecare zi Ca o floarea-soarelui... Mărturia 2 lui Nicole  Citesc Biblia în fiecare zi, dimineața, dacă este posibil, înainte de a-mi începe ziua. Îmi place să-mi transform lectura în rugăciuni. În timpul zilei,...

Eliberată de fricile mele

Eliberată de fricile mele

Eliberată de fricile mele Mărturia Francescăi Îmi era frică de tot și de toate, o anxietate care era mereu prezentă: frică pentru mine și pentru cei dragi, frică de a mă îmbolnăvi, de a avea un accident, frică de a greși, frică de a nu fi suficient de bun, frică de...

Îmi afirm identitatea redescoperită

Îmi afirm identitatea redescoperită

Îmi afirm identitatea redescoperită Mărturia lui Nayllely O absență cu impact Nu mi-am cunoscut tatăl foarte bine pentru că el a plecat de acasă când aveam trei ani. Absența lui a creat în mine un sentiment de respingere și de nesiguranță. Am simțit că nu eram...

În urma cadoului primit

În urma cadoului primit

Mărturia lui Claude Am intrat în școala lui Hristos fără să privesc înapoi, fără să păstrez ceva drepturi ca rezervă, la care El să nu aibă acces. El este Stăpânul meu, iar acest lucru se concretizează prin ascultarea mea de poruncile Lui, prin smerenia mea,...

Primiți dragostea lui Dumnezeu

Primiți dragostea lui Dumnezeu

Dernière mise à jour: 25 marsAm primit și am acceptat iubirea lui Dumnezeu Mărturia 1 lui Nicole Am crescut alături de un tată care cerea perfecțiunea de la copiii săi. Iată ce ne transmitea prin mesajul verbal sau non-verbal: „Nu ajungi la standardul cerut, ești o...

Păstrarea tăcerii

Păstrarea tăcerii

Păstrarea tăcerii Ei ne vorbesc, dar noi nu auzim nimic M-am aflat adesea în situații în care era mult zgomot. Atât de mult încât nu puteam auzi vocea persoanei care mă însoțea. În timp ce se uita la mine, îi vedeam buzele mișcându-se, dar nu auzeam niciun sunet. Îmi...

Am primit și am acceptat iubirea lui Dumnezeu

Am primit și am acceptat iubirea lui Dumnezeu

O cântare a lui David Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă; Îmi înviorează sufletul şi mă povăţuieşte pe cărări drepte din pricina Numelui Său. Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii,...

Iertarea, un izvor de eliberare

Iertarea, un izvor de eliberare

Dernière mise à jour: 1er août 2023Iertarea, un izvor de eliberare Nevoia de a ierta pentru a trăi liber Bună dimineața, prieteni! În această dimineață aș vrea să vă vorbesc despre un om numit Iov, dar aș vrea să vă vorbesc despre el într-un mod diferit de ceea ce se...

Însușirea iertării Domnului

Însușirea iertării Domnului

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Însușirea iertării Domnului Îndoielile mă atacă Au fost momente în care am crezut că nu mi-am recunoscut greșelile și eșecurile în fața lui Dumnezeu așa cum trebuie și, uneori, am avut îndoieli cu privire la iertarea Domnului...

Ai grijă de emoțiile tale

Ai grijă de emoțiile tale

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Ai grijă de emoțiile tale ca să rămâii conectat cu Dumnezeu Lui Dumnezeu Îi place să fim conectați cu El. Este scris în Ioan 10.27: Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine”. Conștientizarea Mi-am dat...

Inimă la inimă cu Domnul

Inimă la inimă cu Domnul

Inimă la inimă cu Domnul Lui Dumnezeu Îi place să fim conectați cu El. Este scris în Ioan 10.27: „Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine”. Conștientizarea Mi-am dat seama că uneori nu mai auzeam glasul bunului meu Păstor și L-am întrebat de...

Recunoștinţă

Recunoștinţă

Ultima actualizare:  13 septembrie 2022Recunoștinţă Copiii învață adesea un cântec care sună astfel: „Numără binefacerile lui Dumnezeu, pune-le pe toate înaintea ochilor tăi, vei vedea, în timp ce te închini, cât de mare este numărul lor.” Ca adult, mi-am dat seama...

Ultimele postări de pe blog...

Mai jos ne poți lăsa datele tale de contact. Îţi vom trimite un e-mail din când în când.

Vous serez personnellement informé lorsque nous mettons notre blog à jour.

Acest abonament este gratuit și fără obligații.

Toate obiectele

Categorii